Αλόννησος

  • Αλόννησος
  • Αλόννησος
  • Αλόννησος
  • Αλόννησος

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ                                                                                                                                                                                                                                                       Η Αλόννησος είναι ο πλέον εναλλακτικός προορισμός, καθώς συνδυάζει παρθένα φύση, παραλίες για όλα τα γούστα και μεγάλα μονοπάτια πεζοπορίας που σας προσκαλούν να εξερευνήσετε το νησί. Στην Αλόννησο ζει η μεσογειακή φώκια Monachus monachus και μια επίσκεψη στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο αξίζει οπωσδήποτε τον κόπο!

ΠΑΤΗΤΗΡΙ
Το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Αλοννήσου. Προσφέρει πολλές παροχές (νερό, μάρκετ, ταβέρνες) για τους ιστιοπλόους που αγκυροβολούν σε αυτό. Η πιο ήσυχη από τα τρία μεγάλα νησιά των Βορείων Σποράδων, ιδανική για στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Όσοι την επιλέξετε, μπορείτε να επισκεφτείτε και την κοντινή Παλαιά Χώρα της Αλοννήσου.

ΜΟΥΡΤΙΑΣ
Όμορφο σημείο για μεσημεριανό φαγητό δίπλα από τα κρυστάλλινα νερά. Προσφέρει ηρεμία και γαλήνη στον επισκέπτη λόγω του ανέπαφου φυσικού κάλλους.

ΡΟΥΣΟΥΜ ΓΙΑΛΟΣ
Ένας ακόμη όμορφος και γραφικός όρμος της Αλοννήσου -ανάμεσα στο Πατητήρι και στο Βότση- με πεντακάθαρα πράσινα νερά, ταβέρνες και καταλύματα.

ΛΙΜΑΝΑΚΙ  ΒΟΤΣΗ
Ένα μικρό λιμανάκι που προσφέρεται αν το Πατητήρι είναι πλήρες. Γαλάζια νερά, αλλά περιορισμένες παροχές. Λειτουργία ψαροταβέρνας. Ιδανικό για μια μεσημεριανή γαστρονομική εξόρμηση.

ΟΡΜΙΣΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟΥ
Πολύ ήσυχος ορμίσκος που θεωρείται μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Αλοννήσου. Οι πολλές αποχρώσεις του τοπίου, η γαλάζια θάλασσα, οι κοκκινωποί βράχοι, η κίτρινη άμμος, τα πολύχρωμα βότσαλα και τα πράσινα πεύκα προσδίδουν ξεχωριστές νότες. Περιορισμένες παροχές. Οι ανασκαφές στην περιοχή έδειξαν πως υπήρξε αρχαίος οικισμός.

ΤΖΩΡΤΖΗ ΓΙΑΛΟΣ
Με τη φήμη της πιο ειδυλλιακής θέας στην Αλόννησο, ο Τζώρτζη Γιαλός προσφέρει μια παραδεισένια όαση για ηρεμία, χαλάρωση, κολύμπι και καταδύσεις.

ΛΕΦΤΟΣ ΓΙΑΛΟΣ
Ο πιο δημοφιλής προορισμός για τη νεολαία, καθώς λειτουργούν beach-bars και η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο. Το όμορφο φυσικό τοπίο με τα γκρίζα βράχια, τα λευκά βότσαλα, τη θέα προς τα δυο ερημονήσια (τα Δυο Αδέλφια) και την καρποσταλική γαλάζια θάλασσα ολοκληρώνουν την εικόνα της πιο εξωτικής επιλογής του νησιού.

ΣΤΕΝΗ ΒΑΛΑ
Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές λιμάνι για τους ιστιοπλόους απέναντι από το ερημονήσι Περιστέρα. Ένα ψαροχώρι χωμένο ανάμεσα στα πυκνά πευκοδάση και τους χρυσοπράσινους ελαιώνες. Πανοραμική θέα των ακατοίκητων νησιών σκορπισμένων στη θάλασσα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ
Ερημικό νησί που αποτελεί μέρος του Θαλασσίου Πάρκου Βορείων Σποράδων. Εκεί έχουν εντοπιστεί προϊστορικά λείψανα και αρχαίοι τάφοι, ενώ οι δαντελωτές ακρογιαλιές του νησιού και η γεωμορφολογία μεταξύ Αλοννήσου και Περιστέρας αποτελούν ιδανικό τόπο για θαλάσσιες εκδρομές. Για ελλιμενισμό προσφέρονται οι όρμοι Βασιλικό, Κοκκαλιάς και Περιστέρι.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Εξαιρετικό καταφύγιο από τα μελτέμια.

ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ
Περιορισμένης χωρητικότητας λιμανάκι ιδανικό για την προστασία από τα μελτέμια.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Το καταλληλότερο καταφύγιο από τα Μελτέμια στη νότιο πλευρά της νήσου Περιστέρας.

ΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ
Καταφύγιο από τα μελτέμια.

ΠΛΑΝΗΤΗΣ
Το ομορφότερο φυσικό λιμάνι της περιοχής. Μοιάζει με λίμνη λόγω του κλειστού σχήματός του και προσφέρει το πιο ήσυχο αγκυροβόλημα. Τις βραδιές με ξαστεριά μπορεί κανείς να παρατηρήσει τον γαλαξία από τη μια άκρη του ορίζοντα ως την άλλη.

ΟΡΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
Όμορφο λιμανάκι κοντά στο μεταβυζαντινό μοναστήρι (αφιερωμένο στη Γέννηση της Παναγίας) στην ανατολική ακτή. Αξίζει μια πεζοπορία για να γνωρίσετε από κοντά τη βυζαντινή πλευρά των Σποράδων.