Σκύρος

  • Σκύρος
  • ΣΚΥΡΟΣ
  • Σκύρος
  • Σκύρος

Η ΣΚΥΡΟΣ                                                                                                                                                                                                                                                               είναι το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων και συνδυάζει πυκνά πευκοδάση με άγρια, βραχώδη τοπία. Τα σκυριανά αλογάκια που αποτελούν μια μοναδική τοπική ράτσα, η αφθονία των αστακών, το πανόραμα των θαλάσσιων σπηλιών και ο πλούσιος πολιτισμός του νησιού θα σας ενθουσιάσουν χωρίς καμία αμφιβολία.

Η Σκύρος έχει διατηρήσει ανέπαφη την φυσική του ομορφιά και τις παραδόσεις. Προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές και αυθεντική ατμόσφαιρα φιλοξενίας και χαλάρωσης. Σημαντικό ρόλο στην φήμη του νησιού, παίζει το καρναβάλι της Σκύρου, το οποίο είναι από τα πλέον παραδοσιακά και αυθεντικά της Ελλάδας. Αξίζει να παραβρεθείτε ώστε να γνωρίσετε παραδοσιακά ήθη και έθιμα, που έχουν ξεχαστεί από άλλες περιοχές.

Στο νησί υπάρχουν ωραίες παραλίες και παραθαλάσσιοι οικισμοί κυρίως στο βορεινό τμήμα του νησιού. Οι περισσότερες παραλίες είναι ήρεμες, με πεντακάθαρα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά. Η Σκύρος είναι ιδανικός προορισμός διακοπών, μακριά από το θόρυβο και το άγχος της πόλης, αλλά και των τουριστικά δημοφιλών νησιών. Χωρίς να στερείται ομορφιάς και σύγχρονων παροχών, είναι ένας μικρός παράδεισος ηρεμίας και χαλάρωσης.

Το νησί έχει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και μορφολογία. Τα βουνά βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τη θάλασσα και η πλούσια βλάστηση δημιουργεί εικόνες που μαγνητίζουν και χαλαρώνουν. Οι αμμουδερές παραλίες, το εντυπωσιακό κάστρο με την παλιά πολιτεία μέσα του, οι σύγχρονες παροχές και η παραδοσιακή αυθεντικότητα καθιστούν την Σκύρο έναν πανέμορφο προορισμό διακοπών απόλαυσης και χαλάρωσης.