Σκιάθος

  • Σκιάθος
  • Σκιάθος
  • Σκιάθος
  • Σκιάθος
  • Σκιάθος
  • Σκιάθος
  • Σκιάθος
  • Σκιάθος

ΣΚΙΑΘΟΣ                                                Η Σκιάθος είναι το πιο γνωστό από τα τέσσερα νησιά. Κοσμοπολίτικη και γεμάτη ζωή, η Σκιάθος θα σας γοητεύσει με τις αμμώδεις παραλίες και την εντυπωσιακή ομορφιά της. Η Σκιάθος είναι το δυτικότερο νησί των Σποράδων. Η Σκιάθος έχει πολλές φυσικές ομορφιές καθώς καλύπτεται από πλούσια βλάστηση και οι ακτές της στολίζονται από πανέμορφες παραλίες. Αν και το νησί είναι μικρό σε μέγεθος, προσελκύει πολλούς επισκέπτες λόγω της φυσικής ομορφιάς και των σύγχρονων παροχών. Οι πιο γνωστές παραλίες είναι.

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ
Το ιδανικό μέρος για ένα κοσμικό μπάνιο, αλλά και το κατάλληλο για την εξάσκηση μιας πληθώρας θαλάσσιων σπορ. Τα γαλανά νερά της παραλίας προσομοιάζουν με εξωτικές ακτές, ενώ πίσω από τα δέντρα των πεύκων κρύβεται ένας μικρός οικολογικός παράδεισος, η ομώνυμη λίμνη.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΛΩΡΟΥ (ΤΣΟΥΓΚΡΙΑ)
Λιμανάκι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο ερημικό νησί Τσουγκριά. Ιδανικό σημείο για ένα ήσυχο μεσημεριανό μπάνιο και ένα εξαιρετικό και γαλήνιο βραδινό αγκυροβόλημα.

ΚΑΣΤΡΟ
Κάτω από την παλιά πόλη της Σκιάθου, στο βορειότερο άκρο του νησιού, βρίσκεται μια πανέμορφη παραλία που ονομάζεται Κάστρο. Μια παραλία με πεντακάθαρα νερά που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Σκιάθο, πάντα σε συνδυασμό με μία επίσκεψη στην παλιά πόλη του Κάστρου.

ΜΙΚΡΗ ΑΣΕΛΗΝΟΣ
Ένας όρμος που ανοίγει την αγκαλιά του στο βορρά, όπου το μάτι δε συναντά της νότιας Σκιάθου: η άμμος είναι πιο καθόλου στεριά. Παρότι πρόκειται για αμμουδιά, δεν μοιάζει με τις ήρεμες αμμουδιές χοντρή, έχει πολλά βότσαλα, τα νερά της παραλίας βαθαίνουν σταδιακά, είναι κρυστάλλινα και το επιβλητικό τοπίο πραγματικά υπέροχο. Αυτή η πολύ όμορφη, σχετικά απομονωμένη και μικρή αμμουδερή παραλία Μικρή Ασέληνος βρίσκεται 16 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πόλη της Σκιάθου, στη βορειοδυτική ακτή του νησιού στο εσωτερικό ενός ανοικτού προς τον βορρά όρμου. Εδώ έχετε την επιλογή να έλθετε για να κολυμπήσετε μακριά από την φασαρία των κοσμοπολίτικων θέρετρων της νότιας ακτής και να νοιώσετε την άγρια ομορφιά της φύσης δίπλα σας, με τους ωραίους βραχώδεις σχηματισμούς.

ΛΑΛΑΡΙΑ
Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού βρίσκεται η παραλία Λαλάρια, μία από της ομορφότερες της Ελλάδας, με απόκρημνους ολόλευκους βράχους, λευκά βότσαλα τα «λαλάρια» τα οποία καλύπτουν όλη την παραλία και την πασίγνωστη «Τρύπια Πέτρα» στην άκρη της παραλίας. Η άγρια ομορφιά του τοπίου και η πραγματικά πεντακάθαρη θάλασσα πραγματικά θα σας μαγέψουν. Σίγουρα ένα μπάνιο εκεί είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

ΜΠΑΝΑΝΑ
Ο όρμος αυτός λεγόταν όρμος Κρασσά, αλλά πήρε αυτό το όνομα από την πλαζ γυμνιστών που λειτουργούσε παλιότερα εκεί. Είναι παραλία με πλούσια αμμουδιά και πεύκα που συμπληρώνουν το πανέμορφο τοπίο με μοναδικό τρόπο, καθώς και θάλασσα ολοκάθαρη. Η παραλία έχει γίνει στέκι για πολλούς νέους, αφού προσφέρει δυνατότητα να ασχοληθεί κανείς με όλα τα σπορ και έχει beach bar, ταβέρνες και καφετέριες για ατελείωτη διασκέδαση.